From spring 2021 Månsson will start producing organic Bimi® broccoli for the Danish market.
Please find the press release here, in Danish:
PRESSEMEDDELELSE:
Stigende efterspørgsel på sund og nem grøntsag: Nu bliver den dansk og økologisk
Bimi® broccoli har vundet indpas på flere danskeres middagstallerkener. Derfor har det længe været et stort ønske for Bimi® broccoli at producere den unikke variant af broccoli på dansk jord. At dyrke Bimi® broccoli kræver en helt særlig proces, og den opgave har gartner Axel Månsson, der har dyrket grøntsager til danskerne i over 40 år, taget på sig.
Bimi® broccoli er, som en af de få grøntsager, fyldt med både A, B og C vitaminer og andre næringsstoffer, der gør den til rig energikilde. Den hører til de langstilkede broccoli, men modsat de almindelige broccoli, kan hele Bimi® broccolien spises fra top til bund, hvorved man kan udnytte hele grøntsagen og alle vitaminerne. Bimi® broccoli har været på det danske marked siden 2016, og er blevet en eftertragtet grøntsag blandt danskerne. Fra april sidste år til marts i år er salget steget medover 64 % sammenlignet med året før. Derfor er Theresa Richards, Marketing Manager hos Bimi® broccoli, nu glad for at kunne tilbyde danskerne muligheden for at kunne vælge lokalt produceret og økologiske Bimi® broccoli.
”Det har længe været et ønske for os at producere Bimi® broccoli på dansk jord, men det kræver de helt rigtige forhold i jorden og i produktionsprocessen, for at opnå den høje kvalitet og den lækre smag, som vi aldrig går på kompromis med. Men det kan vi heldigvis tilbyde nu, i samarbejde med Månsson,” fortæller Theresa Richards, Marketing Manager i Bimi® broccoli.
En produktion, der kræver særlig opmærksomhed
For at opnå den ønskede kvalitet, har Månsson i Brande testet Bimi® broccoli i et år og med flere forskellige plantninger. Axel Månsson er kendt som en af de mest innovative producenter af økologiske grøntsager i Skandinavien, og det var netop Axels og hans teams erfaringer, der fik ham til at sige ja til at dyrke Bimi® broccoli, der kræver en helt særlig opmærksomhed for at blive produceret optimalt.
”Bimi® broccoli bliver produceret økologisk på friland under åben himmel. Det betyder, at vi skal holde særligt øje med udviklingen, hvor vi dagligt tjekker dem. I den økologiske produktion er vi nemlig underlagt naturens luner, og derfor er et dagligt tilsyn nødvendigt igennem hele sæsonen for at sikre god vækst og den bedste kvalitet. Heldigvis har naturen været med os i år,” siger Axel Månsson, stifter og administrerende direktør i Axel Månsson A/S.
Når Bimi® broccoli er klar til høst, bliver de håndplukket fra marken. En helt unik ting for en Bimi® broccoli er, at der modsat andre broccolityper, kan høstes flere gange på samme plante.
Første skridt mod at levere mere økologisk og lokalt
Lige nu kommer de fleste Bimi® broccoli, som findes i danske supermarkeder, fra Spanien, men samarbejdet med Månsson gør det muligt at tilbyde lokalt producerede danske Bimi® broccoli i den danske sæson, og det forventes, at produktionen med årene vil blive større.
Allerede fra uge 24 og frem til uge 40 forventes de første danskproducerede, økologiske Bimi® broccoli at være at finde på hylderne i Føtex og Bilka butikker landet over.
Fakta: – Salget af Bimi® broccoli i de danske supermarkeder er steget 64 pct. mere det seneste år sammenlignet med året før (+ 64 pct. i perioden 1. april 2020 – 31. marts 2021)
Om Bimi® broccoli: – Bimi® broccoli er en unik variant af langstilkede broccoli. De ernæringsmæssige fordele der findes i en almindelig broccolistok som ofte kasseres, kan nydes med Bimi® broccoli, fordi alt på en Bimi® broccoli med fordel kan spises. – Bimi® broccoli er lette at tilberede, og kan med fordel nydes rå som en snack eller i en salat, men også let tilberedt.
Danske, økologiske Bimi® broccoli fås i følgende supermarkeder: – Bilka – Føtex |