Tidligere var grønkål en fast bestanddel af danskernes kost. Den kunne holde til at stå med stokkene dækket af sne i køkkenhaven og kunne på den måde forsyne befolkningen med frisk grønt i hele vinterhalvåret. Siden fik grønkålen ry som en lidt kedelig grøntsag, der kun blevet hevet frem ved juletid, når der skulle laves grønlangkål. Men med nutidens øgede fokus på sundhed og ny nordisk mad, er grønkålen atter blevet taget til nåde. Grønkål smager ikke bare godt. Den er samtidig en af de sundeste kåltyper der findes. Den er fuld af kostfibre og spækket med A-, C- og K-vitamin samt kalcium, jern, mangan og kalium. Desuden indeholder grønkål en række sundhedsfremmende stoffer (polyfenoler). Nyeste forskning tyder bl.a. på, at netop de gavnlige stoffer i grønkål kan hæmme kræftcellers vækst.
Grønkål smager skønt både rå i salater, kogt, sauteret og som grønlangkål. Vil man have fuldt udbytte af de sundhedsfremmende stoffer, anbefaler kost- og ernæringseksperter, at man spiser grønkål i rå tilstand.
Sæson: Uge 25-52