Kom og få 10 konkrete råd til, hvordan du kan blive mere bæredygtig i køkkenet derhjemme.
Kig ned på Ikast-Brande Bibliotek d. 12/10 2017 kl. 19-21
Asmus holder madspilds-historisk foredrag; Om alt fra grisens afgørende rolle på fortidens skraldepladser, over forbindelserne mellem byboernes møddinger og landbrugets råvarer, til årets travleste tid i gamle dage, når alle skulle klargøre forrådskamrene til vinteren. Fortællingerne krydres med anekdoter og praktiske historiske måder til bedre at udnytte alle dele af råvarerne og tænke bæredygtigt.
Peter holder oplæg om madspild set med kokkens briller. Om hvordan de i de finere michelin-køkkener uddannes til at få mest muligt ud af råvarerne og minimere spild, for at prøve at sikre restauranten positive tal på bundlinjen. Peter vil fortælle om hvad der læres om madspild i et professionelt køkken og vil give 10 konkrete råd til, hvordan forbrugeren kan være mere bæredygtig i køkkenet derhjemme.
Brandes store lokale producent af økologiske madvarer; Månsson bidrager til aftenen med et indlæg om hvordan spild og overskud i produktionen kan genbruges.
Endelig vil der være et skævt indslag, der kører hele aftenen: Duoen ønsker at alle deltagere tager én råvare med fra grøntsags-skuffen derhjemme, som alligevel var på vej i skralderen. Disse vil Peter så i løbet af aftenen transformere til en smagsprøve, som til sidst serveres for alle gæsterne. Det gøres selvfølgelig for at demonstrere sjove, praktiske måder til at komme madspild til livs.